Μέρη για να Επισκεφθείτε

Sightseeing Peloponnese from Amaryllis Hotel Apartments Tolo

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Τι να Δείτε στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος βρίσκεται νότια της Αθήνας και είναι προσβάσιμη από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της Διώρυγας της Κορίνθου, πράγμα που την καθιστά πρακτικά νησί. Έπαιξε ρόλο σχεδόν σε όλους τους πολέμους ανά τους αιώνες και είναι γεμάτη ιστορία ενώ στην Πελοπόννησο βρίσκονται 6 από τα 18 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, ονομαστικά οι Αρχαίες Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα, Ολυμπία, Μυστράς & ο ναός του Απόλλωνα Βασσών.

Επιπλέον η παρακάτω είναι μια λίστα χώρων που αξίζει να επισκεφθείτε και βίσκονται κοντά στο Τολό και στο Ξενοδοχείο Αμαρυλλίς: το Αρχαίο Θέατρο του Άργους & την Αγορά, η Αρχαία Τροιζήνα, το Μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών, η Μυκηναϊκή ακρόπολη στην Μιδέα, η Φρυκτωρία, ο Πύργος της Κάντιας & η γέφυρα της Καζάρμας.

Είναι αδύνατο να χωρέσουν όλα τα "Θαύματα της Πελοποννήσου" σε μία λίστα αφού είναι τόσα πολλά, οπότε έχουμε προσπαθήσει να σας δώσουμε μια ιδέα με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χώρους και προορισμούς. Υπάρχει κάτι για όλους στην Πελοπόννησο είτε είναι ιστορικός ή αρχαιολογικός χώρος, γεωλογικό φαινόμενο, βουνά και μικροκλίματα με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, γραφικοί κόλποι και λιμάνια κατά μήκος όλης της ακτής ή μια μίξη όλων των παραπάνω.

περίπου 10' με τα πόδια

Αρχαία Ασίνη

Έξω από το χωριό του Τολού στέκονται περήφανα τα ερείπια της Αρχαίας Ασίνης, πάνω σε ένα ακρωτήρι. Ένα σημαντικό οχυρό και λιμάνι της Μυκηναϊκής εποχής. Αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα ως το μέρος από όπου ξεκίνησαν τα πλοία για τον Τρωικό πόλεμο. Σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος διαθέτει μια εξαιρετική διαδραστική έκθεση.

περίπου 20' με αυτοκίνητο

Αρχαία Επίδαυρος

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, γνωστό για το μεγαλείο του, θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα στον κόσμο. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ένα μικρότερο λιγότερο γνωστό αρχαίο θέατρο αλλά και τον Ναό του Ασκληπειού, θεού της ιατρικής και της θεραπείας.

περίπου 15' με αυτοκίνητο

Αρχαία Τίρυνθα

Μία σημαντική πόλη, κοντά στις Αρχαίες Μυκήνες και το κέντρο του Μυκηναϊκού πολιτισμού στην Αργολίδα που χρονολογείται πριν 7000 χιλιάδες χρόνια. Περιτριγυρίζεται από τα πλέον διάσημα τείχη της, τα Κυκλώπεια Τείχη και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

περίπου 25' με αυτοκίνητο

Αρχαίες Μυκήνες

Το κέντρο ενός αρχαίου πολιτισμού και μια πόλη που στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή της ιστορίας. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται κοντά στο Άργος και είναι διάσημος για την Πύλη των Λεόντων, το Κυκλώπεια Τείχη που τον περικλείουν και τους θολωτούς τάφους. Οι Μήκυνες είναι γεμάτες ιστορία και αξίζει μια επίσκεψη αν είστε στην περιοχή.

περίπου 60' με αυτοκίνητο

Αρχαία Κόρινθος

Η Αρχαία Κόρινθος ήταν μία από τις πιο πλούσιες πόλεις-κράτη στον αρχαίο κόσμο και ισχυρή εμπορική δύναμη. Έλεγχε την πρόσβαση από και προς την Πελοπόννησο αφού βρισκόταν στον Ισθμό της Κορίνθου, πράγμα που έδωσε στην πόλη πλούτο και δύναμη. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς στο 146 π.Χ. και επανιδρύθηκε το 44 π.Χ. από τους Ρωμαίους.

περίπου 60' με αυτοκίνητο

Ισθμός της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρχε σαν ιδέα από τους κλασσικούς χρόνους και επιχειρήθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. Το 1881 έγινε η επόμενη προσπάθεια αλλά χωρίς επιτυχία. Το 1893 η κατασκευή τελείωσε, με το κανάλι να μετρά 6,4 χιλιόμετρα μήκος και 21.4 μέτρα πλάτος στην βάση του.

around 20' με αυτοκίνητο

Κεφαλάρι Ζωοδόχος Πηγή

Σύμφωνα με του ντόπιους, η εκκλησία χτίστηκε το 1634 όπου πιθανολογείται πως βρέθηκε και η εικόνα της Παναγίας. Καταστράφηκε το 1918 από φωτιά σε μια μπαρουταποθήκη, κρυμμένη σε κάποιο δέντρο ή φυλλωσιά.

περίπου 2 hours με αυτοκίνητο

Αρχαία Ολυμπία

Επισκεφθείτε τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, το μουσείο, το στάδιο και περπατήστε ανάμεσα στα ερείπια. Επισκεφθείτε το Ναό αφιερωμένο στον Δία όπου βρισκόταν ένα από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ένα άγαλμα του Δία ,κατασκευασμένο από χρυσό και ελεφαντοστό ύψους 13 μέτρων, του γλύπτη Φειδία.

περίπου 3 hours με αυτοκίνητο

Μαντείο των Δελφών

Οι Δελφοί ήταν γνωστοί ως η έδρα της μάντισσας Πυθίας. Ήταν το διασημότερο μαντείο και ταξίδευαν από όλη την Ελλάδα για έναν χρησμό. Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν το κέντρο του κόσμου, όπως δείχνει και το πέτρινο μνημείο, ο Ομφαλός της Γης.

περίπου 3 hours με αυτοκίνητο

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί που ενώνεται με την ξηρά μέσω μια γέφυρας. Επίσης είναι γνωστή και ως το 'Γιβραλτάρ της Ελλάδας', ο 'Βράχος' κλπ. Επισκεφθείτε την οχυρωμένη Βυζαντινή πόλη που όπως δηλώνει και το όνομά της, έχει μόνο μία είσοδο.

περίπου 2 hours με αυτοκίνητο

Αθήνα

H πρωτεύουσα της Ελλάδας, πολιτιστικό κέντρο και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με ιστορία που ξεχειλίζει από κάθε γωνιά. Η Ακρόπολη των Αθηνών, ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, ακόμη στέκεται περήφανη πάνω από την πόλη.

ESPA-PPEL-EU banner