Θέα του Ναυπλίου από το Παλαμήδι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο.. ιστορικό.. ρομαντικό.. μαγικό.. γνωστό ως μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας! Η πρώτη πρωτεύουσα μετά από την απελευθέρωση της χώρας με έντονα στοιχεία επιρροής από τους Ενετούς, τους Φράγκους & Οθωμανούς. Επισκεφθείτε τα μνημεία και τα μουσεία της πόλης και εξερευνήστε τα γραφικά, Ενετικά στενά της Παλιάς Πόλης όπου η ιστορία των διαφορετικών κατακτητών είναι προφανής σε μια μίξη αρχιτεκτονικών στυλ. Σήμερα το Ναύπλιο είναι μια μικρή, κοσμοπολίτικη πόλη 16.000 κατοίκων και δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο.

Κάστρο Ναύπλιο Ακροναυπλία

Ακροναυπλία

Η Ακροναυπλία είναι το αρχαιότερο από τα τρία κάστρα στο Ναύπλιο και χρησιμοποιήθηκε από τους κατακτητές της πόλης σαν φρούριο και το καθένα συνέβαλε με το δικό του τρόπο στην οχύρωση.

Το Ρολοί στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

Ρολόι

Το ρολόι στο Ναύπλιο ήταν δώρο από το πατέρα του βασιλιά Όθωνα, το βασιλιά της Βαυαρίας. Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής ανατινάχθηκε και οι καμπάνες του ξαναήχησαν το 1949 στις 5 το απόγευμα.

Προμαχώνας Γκριμάνι Ναύπλιο

Προμαχώνας Γκριμάνι

Ο προμαχώνας Γκριμάνι πήρε το όνομά του από τον Ενετό Διοικητή Φραντσέσκο Γκριμάνι, Ο προμαχώνας ήταν εξοπλισμένος με τέσσερα κανόνια προστατεύοντας το κάστρο της Ακροναυπλίας και την είσοδο από την Πύλη της Ξηράς.

Το θαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι

Μπούρτζι

Το θαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι είναι ένα από τα κοσμήματα του Ναυπλίου. Βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και χτίστηκε σαν οχύρωση ενάντια σε θαλάσσιους εισβολείς αλλά αργότερα είχα διάφορες χρήσεις. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο με θαλάσσιο ταξί.

Το Λιμάνι του Ναυπλίου

Λιμάνι Ναύπλιο

Το λιμάνι του Ναυπλίου είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη της πόλης και ενδύκνειται για περιπάτους. Δείτε ντόπιους και τουρίστες να περνούν, να θαυμάζουν το Μπούρτζι ή επισκεφθείτε ένα από τα τόσα μπαρ και καφετέριες στον παραλιακό δρόμο.

Πλατεία Συντάγματος στο Κέντρο του Ναυπλίου

Πλατεία Συντάγματος

Η Πλατεία Συντάγματος είναι ένα από τα πιο αν όχι το πιο δημοφιλές σημείο αναφοράς στην πόλη του Ναυπλίου. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης και την κοσμούν ιστορικά κτήρια. Όπως το παλιό τζαμί, Τριανόν και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ESPA-PPEL-EU banner