Ιστορικά & Αρχαιολογικά Ευρήματα

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου
Ναυπλιο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου στεγάζει ευρήματα από όλη την Πελοπόννησο, σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας, με σημαντικότερο εξ΄αυτών την πανοπλία των Δενδρών.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λυγουριό
Λυγουριο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται κοντά στην Επίδαυρο και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες συλλογές αμμωνίτη στην Ευρώπη. Επισκεφθείτε το μουσείο και θαυμάστε συλλογές απολιθωμάτων, εντόμων, κρυστάλλων ορυκτών όσο και προϊστορικών εργαλείων.

Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου
Ναυπλιο

Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου και στεγάζει πάνω από 50.000 αντικείμενα. Επισκεφθείτε το μουσείο και δείτε στολές, αμφιέσεις, και καθημερινά αντικείμενα παλιότερων εποχών.

Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου
Ναυπλιο

Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο στεγάζεται στο κτήριο της Πρώτης Στρατιωτικής Σχολής της Ελλάδας. Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, ιδιαίτερα δε, τη συμμετοχή των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι την απελευθέρωση από τα στρατεύματα Κατοχής.

Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας
Αργος

Βυζαντινό Μουσείο

Το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας στεγάζεται σε ένα ιστορικό διατηρητέο συγκρότημα του Άργους, γνωστό ως «Στρατώνες Καποδίστρια», που καταλαμβάνει μια ευρύτατη έκταση στο κέντρο της πόλης. Τα εκθέματα, κυρίως κεραμικά και γλυπτά, καθώς και νομίσματα, ψηφιδωτά, τοιχογραφίες και ποικίλα μικροαντικείμενα, προέρχονται κυρίως από τις σωστικές ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην πόλη του Άργους. Παράλληλα, παρουσιάζονται και ευρήματα από άλλες περιοχές της Αργολίδας, όπως το Ναύπλιο, η Ανδρίτσα, το Κεφαλάρι, o Χώνικας, το Πλατανίτι, ο Μέρμπακας, η Τίρυνθα, το Λιγουριό, η Τραχειά, η Ερμιονίδα και τα νησιά του Αργολικού.

Μουσείο Κομπολογιού Ναύπλιο
Ναυπλιο

Μουσείο Κομπολογιού

Ένα ξεχωριστό μουσείο, το Μουσείο Κομπολογιού είναι το μοναδικό στο είδους του και στεγάζει ιδιωτική συλλογή με κομπολόγια και κομποσκοίνια από την Βουδιστική, Καθολική και Ελληνική κουλτούρα. Στο ισόγειο είναι το εργαστήριο του Μουσείου που συντηρεί τα παλιά κομπολόγια και κατασκευάζει πιστά αντίγραφα των παλαιών από χειροποίητες χάντρες που κατασκευάζονται σε εργαστήρια στην Ανατολή.

Ντόπιο Αποστακτήριο Ούζου
Ναυπλιο

Μουσείο Ποτοποιίας Καρώνη

Στο μουσείο ποτοποιίας δείτε εργαλεία, μηχανήματα, έγγραφα της ποτοποιίας που χρονολογούνται από το 1880 και ύστερα. Δείτε τον πρώτο αποστακτήρα της ποτοποιίας και το τιμολόγιο αγοράς του από την Γαλλία... και πολλά αλλά...

ESPA-PPEL-EU banner